自宅で作った「富士宮やきそば」
キャンプで伊豆へ行ったときに、結局食べずに持って帰ってきたものを自宅で調理しました。
この富士宮やきそばの特徴は、天かすのような油かす(富士宮では「肉かす」と呼ぶそう)を具にいれキャベツと豚肉と一緒に炒めます。また、麺が少し平たく、食べごたえがありました。
友人が、「名古屋のアピタでも見つけた」と言っていたので、今度名古屋を訪れた際には、アピタに買いに行こうかと思っています。
御当地人気料理特選に選ばれていて、B級グルメの人気を決めるB-1グランプリにおいては第1回と第2回は第1位、第3回は特別賞となった。町おこしの成功例として取り上げられることもある。
富士宮やきそばは、通常のやきそばとは製法や使う食品が異なる点があり、次の3つが挙げられる。
3.仕上げに削り粉をふりかける
(参照:富士宮やきそば - Wikipedia)
ちょっと調べてみたら、私が調理した「富士宮やきそば」を作っているのは「シマダヤ」というめんの会社でした。そしてこの会社、名古屋で創業してるんですね。
Home made "noodles Fujinomiya"
When things went to Izu camp was another day at home cooking.
This feature Fujinomiya noodles, "Tenkasu" such as oil cake (in Fujinomiya the "meat cake" so called) with fried cabbage and pork with great care to long. The noodles are a bit flat, there is volume.
"I found this in Nagoya Apita" I and my friend told me, when I visited Nagoya now is considering going to buy it Apita.
Specialty they have chosen to your local favorites, B-class gourmet determine the popularity of the B-1 Grand Prix at the 1st and 2nd place in the first third was a special prize. Are sometimes mentioned as a successful example of the town.
Fujinomiya noodles, and noodles in the normal processes and using different foods, include following three.
1. To proclaim Fujinomiya Yakisoba noodles are specified using
2. Oil cake (in Fujinomiya the "meat cake") and Use
3. Sprinkle flour milling to finish
(See: 富士宮やきそば - Wikipedia)
Do you know a little, I cooked "noodles Fujinomiya" What makes the "Shimadaya" It was a noodle company. The company was founded and Nagoya areas.
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