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サムゲタン Samgyetang '10/10 W4

サムゲタン '10/10 W4, originally uploaded by Sennin Photos.

 サムゲタンを圧力鍋で作ってみました。

 若鶏ではないので、とてもサイズが大きい。6リットルの圧力鍋でもギリギリ入る大きさ。

 いつもスタッフドチキンで使っている鶏肉です。

 鶏のお腹の中に、高麗人参、松の実、栗、ニンニクを入れ、もち米でいっぱいにしてお腹を綴じて、圧力鍋で20分ほど圧力をかけました。

 もち米が膨らんで飛び出てしまったので、次回調理する時は気をつけたい。

 味は、高麗人参が効いてとってもヘルシーで元気になる鍋料理でした。

 サムゲタン(蔘鷄湯、삼계탕)は韓国・北朝鮮の代表的なスープ料理のひとつ。鶏肉に高麗人参、もち米などを入れて煮込んだ栄養食である。

 料理自体の歴史は古くない。丸鶏を水炊きして塩などで食べる料理ペクスク(白熟)と、もち米で作る粥がひとつになってできたタックク(鶏肉のスープ)がサムゲタンの原型とされるが、これが文献に登場するのが1920年代である。[要出典]やがて粉末で入れていた高麗人参が丸のままとなり、鷄蔘湯(ケサムタン)と呼ばれていたが、人参の効能を強調するために蔘鷄湯(サムゲタン)とされた。これも30~40年前のこととされている。

(参照 : サムゲタン - Wikipedia

I made a pressure cooker samgyetang.

Not a chicken, a very large size. But barely fit in a 6-liter pressure cooker.

Stuffed Chicken is chicken is always used when creating the material.

The stomach of the chicken, ginseng, pine nuts, chestnuts, put in garlic, and bound to the stomach full of rice, I put pressure on a pressure cooker for 20 minutes.

Swell, so I jump out of glutinous rice, the next time you want to feel prepared.

The taste was fine, healthy cooking pot as ginseng really feeling that.

Samgyetang (蔘鷄 water, 삼계탕) is one of the typical North Korean soup dish. Ginseng chicken is cooked nutritious meal and put the sticky rice.

The history of dish itself is older. Pekusuku eating food cooked in water with salt and a whole chicken (white ripe) and could become one Takkuku is made of glutinous rice gruel (chicken soup) is the prototype of the samgyetang, which appeared in the literature In the 1920s. [Citation needed] and leave the whole ginseng powder was put in soon, hot 鷄蔘 (Kesamutan) had been called to emphasize water 蔘鷄 the efficacy of ginseng (Samgyetang) was this. It has been 30 - that's 40 years ago.

(See: サムゲタン - Wikipedia)

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