モツ鍋。自宅にて。
スーパーで買う物。モツ鍋の素。ボイルされた白モツ。キャベツ。人参。場合によってはゴボウ。味付けは柚子胡椒!&七味唐辛子。
ビールがすすむ最高にうまい一品。
煮込み時間が40分くらいなので、ちょっと時間が余裕がある時の方がいいかもしれません。あとビールに余裕がある時。
柚子胡椒(ゆずこしょう、ゆずごしょう)は、トウガラシとユズの果皮のペーストに塩をブレンドして熟成させた調味料の一種である。九州では一般的な調味料として知られている。
名称に「胡椒」がついているが、これは九州の一部の地域の方言で、「コショウ」ではなく「トウガラシ」のことを指す。なお、一般的な「コショウ」は「洋胡椒」と呼んで区別する。唐辛子は青唐辛子を用いるのが一般的であるが、赤唐辛子が用いられる場合もある。青唐辛子を使った柚子胡椒は緑色、赤唐辛子を使った柚子胡椒は橙色を呈する。(参照:柚子胡椒 - Wikipedia)
Motsu nabe. At home.
Buy goods in supermarkets. Motsu nabe prime. The white voile Motsu. Cabbage. Carrots. In some cases, burdock. Yuzu disco! & Shichimi.
Beer is good! Dish progresses.
Simmer 40 minutes, so time might be better at the moment there is enough time. When there is excess stock of beer later.
Yuzu (Yuzu pepper, yuzu Goshou) is a kind of fermented seasoning salt blend of citron peel and hot pepper paste. Kyushu is known as a general seasoning.
The name "pepper" are about, this is part of the Kyushu dialect region, "pepper" instead of "pepper" refers to a. The typical "pepper" to "Western Pepper" to distinguish between calls.
Blue chili is typically used in chili, red chili pepper may be used. Yuzu is green with green pepper, red chili pepper with citrus orange present. (参照:柚子胡椒 - Wikipedia)
0 コメント:
コメントを投稿